Fördelar med att finansiera sitt köp av bil genom Consector

Att köpa bil är ett av de större köpen du gör i livet och därför gäller det att tänka över hur du på bästa sätt ska finansiera det. En bil underlättar ditt liv på många olika sätt och det innebär en stor frihet att kunna äga ett fordon. Det finns många olika sätt att finansiera detta stora köp på. Du kan till exempel öka ditt bostadslån, passa på att använda sig av ett kampanjerbjudande hos bilfirman om de har något eller så kan du ta hjälp av Consector. De är helt fristående låneförhandlare på den nordiska marknaden. De hjälper dig att förhandla och jämföra olika räntor medan du kan ägna dig åt det roliga – att välja ut rätt bil.

 

Se till att få bästa möjliga villkor och erbjudanden

För att undvika att betala för mycket i ränta är det en god idé att ta hjälp av Consector. Genom att jämföra olika billån kan du spara mycket pengar att lägga på annat roligt. Consector erbjuder förmånliga lösningar, och genom dem kan du ta ett billån från endast 2,95 % i ränta. De gör helt enkelt grovjobbet åt dig! De ser till att jämföra och förhandla de olika erbjudandena som bankerna erbjuder för att du ska få bästa möjliga förutsättningar till ett lyckat bilköp. Och det bästa av allt – tjänsten är helt gratis.

 

Att köpa bil är som sagt ett av de större köpen du gör i livet, och det ska vara både säkert och enkelt. Det finns en mängd olika bilmodeller i olika storlekar, utföranden men framför allt priser. Gemensamt är dock att det förenklar vardagen betydligt och skapar en frihet som inte går att få på ett annat sätt, oavsett om det gäller singelhushåll, par- eller familjeliv. Innan man köper en bil gäller det att sätta sig ner och noga gå igenom sin privatekonomi och göra kalkyler för att kontrollera hur mycket pengar man kan lägga på köpet och hur mycket utgifter det kommer innebära. Det kräver ett stort engagemang, men det ska vara roligt att välja och titta ut sin nya bil. Finansieringen är för de flesta inte lika rolig. Många väljer att finansiera bilköpet med hjälp av ett billån, och det är här Consector kommer in i bilden. Deras motto är att du ska kunna ägna dig åt det roliga med att välja ut den bästa bilen just för dig, medan de i stället väljer ut det absolut bästa lånet just för dig. När man köper en bil ska man vara duktig på att förhandla om både pris och ränta på lånet, och vill man ha hjälp med detta kliver Consector in och hjälper dig.

 

De stora fördelarna med ett billån

Varför är det så bra att ta ett särskilt billån i stället för ett blancolån? Jo, tar du ett blancolån för att finansiera ditt bilköp kommer ditt lån tas utan en utställd säkerhet. Här får långivaren helt enkelt tro på att du som låntagare kommer betala tillbaka lånet efter de villkor ni kommit överens om. Tar du däremot ett billån, som för övrigt är ett av de äldsta saklånen, har långivaren bilen som säkerhet. Då kan man komma överens om lägre räntor och förmånliga villkor eftersom att man minskar risken för utebliven återbetalning. Det krav som ställs när man tar ett billån är dock att låntagaren ska kunna betala cirka 20 % av bilens värde direkt vid köpet. Skulle du behöva låna hela summan måste du komplettera med ett dyrare lån, och också vara beredd på att genomgå en särskild kreditprövning för just det lånet. Tittar man på amorteringskraven brukar långivaren oftast vilja att de ska motsvara bilens värdeminskning. Detta beror på att vaken långivare eller låntagare vill hamna i en situation där det totala lånet är högre än bilens värde. Ett tips är att du betalar av ditt lån på bilen i minst den takt som den minskar i värde. Särskilt på nya bilar sjunker värdet så fort den rullar ut från bilhandlaren.

 

Varför ta hjälp av just Consector?

Det finns många fördelar med att använda sig av just Consector när man ska köpa bil. Som tidigare nämnt hjälper de dig alltså att förhandla med bankerna och du slipper vara orolig för att inte lyckas få de bästa förutsättningarna. Dessutom undviker du att belastas av flera kreditupplysningar. Consector tillhandahåller nämligen en så kallad låneförmedlarlösning från Upplysningscentralen som tillåter flera banker att dela på en och samma kreditupplysning. Det gör att belastningen på din kreditvärdighet minimeras och du kan få erbjudanden från flera olika banker. De hjälper dig att konkurrensutsätta ditt kreditengagemang på att du på så sätt ges möjlighet att hålla nere dina lånekostnader. De olika bankerna kommer alla vilja att du tar lånet just via dem och därför kan du få ut så bra villkor som möjligt för just din kreditsituation. Du kommer dessutom spara otroligt mycket tid genom att ta hjälp av Consector. Du slipper höra av dig till de olika bankerna och sedan gå igenom allas förslag innan du bestämmer dig. Detta är Consectors jobb. De är en låneförhandlare med gedigen kunskap om kreditmarknaden och står alltid på kundens sida för att kunna ge dig absolut bästa möjliga förutsättningar för ditt bilköp.

 

Man behöver inte vara orolig för att dina personliga uppgifter hannar på villovägar. Consector ser till att behandla dina uppgifter med yttersta sekretess och kommer enbart dela dem med Upplysningscentralen och de banker man jämför erbjudanden hos. De lämnar under inga omständigheter ut registret till tredje part. Consector behandlar de personuppgifter som inhämtas i överensstämmelse med personuppgiftslagen. Så är du en av dem som helst inte ger dig in i djungeln av banker och räntor – låt Consector hjälpa dig. Det kommer garanterat spara både tid och pengar. Kom ihåg att ett bilköp ska vara roligt, inte kännas osäkert eller stressande. Gör det du är bäst på i stället och välj ut din nya pärla till dig själv, din partner eller familjen. Detta är frihet när den är som bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *